Yalıkavak Belediye Başkanı görevden alındı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2008 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Bodrum'un Yalıkavak beldesi belediye başkanı Mehmet Saruhan İçişleri Bakanlığı'nan yazılı talimatı ile görevden alındı. CHP'li Belediye Başkanı Saruhan'ın gerekçeli kararı ise öğrenilemedi.

İçişleri Bakanlığı'nın talimatı ile hakkında açılan imar plan ve tadilatlarına yönelik usulsüz davranış ve kararlar hakkında açılan davalar nedeniyle görevden el çektirildiği ileri sürülen Saruhan'ın görevden alınmasından sonra Yalıkavak Belediyesi önünde belediye işçileri tarafından protesto gösterisi yapıyor. Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan'ın görevden alınma yazısı dün Muğla valililiği kanalı ile Bodrum Kaymakamlığına iletildi. Bodrum Kaymakım Abdullah Kalkan görevden alınma yazısını Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan'a iletti.

Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan'ın görevden el çektirme yazısında gerekçeli karar bulunmadığını belirtti. Vali Altıparmak, ?İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen görevden el çektirme yazısını onaylayarak Bodrum kaymakamlığımıza ilettim. Yazıda gerekçeli karar ile ilgili bir açıklama yoktu? dedi.

Kaymakam Kalkan'ın kendisine kararı tebliğ ettiğini ve görevden el çektirildiğini belirten Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, ?İçişleri Bakanlığı'nın tasarrufunda olan bir karara itiraz etmem mümkün değil. 45. maddeye göre hakkımda imar plan ve tadilatları nedeniyle açılan davaların ve soruşturmaların selameti açısından görevimden alındığımı sanıyorum. Ancak şu ana kadar hiçbir kesinleşen cezam veya suçum yok. İşten el çektirme kararının seçimler öncesinde politik olarak alındığını düşünüyorum, sonucu bekleyip göreceğiz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber